THE BEST OF EINAUDI

Van Veen plays Einaudi
Jeroen van Veen (solo)
componist Ludovico Einaudi
ligconcert

Jeroen van Veen speelt een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Jeroen van Veen speelt in de voorstelling
The best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen.

Jeroen nam alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics. Deze cd met de naam
Waves stond in 2014 drie maanden in de top 20 van Duitsland. Ook staan zijn uitvoeringen van Einaudi hoog in de iTunes-hitlijsten. De muziek kwam ook uit op vinyl.

Jeroen van Veen heeft meer dan honderdzestig cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma, Simeon ten Holt, Michael Nyman, JacobTV, Yann Tiersen, Friedrich Nietzsche, Preisner en Arvo Pärt.

Let op! Dit is een ligconcert, dus neem uw matrasje, matje of zitzak mee.

Over The best of Einaudi schreef:
Klassieke Zaken: ‘Meesterlijk gespeelde trancemuziek.’
En over Einaudi:
DWDD: ‘Hij heeft een eigen stijl die invloeden bevat van wereldmuziek, rock en elektronica.’

Programma: 90 minuten met o.a. Una Mattina, Primavera, Fly, Nightbook, Oltremare, Passaggio en Elements.

www.jeroenvanveen.com || www.ligconcert.nl

In april 2016 ontving Jeroen de
NPO Radio 4 Prijs 2016 van het radioprogramma De Klassieken! Aldus de NPO Radio 4-jury: 'Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.' De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Playlist:

una Mattina
Indaco
Uno
I Giorni
l'Origine Nascosta
Limbo
The Dark Bank of Clouds
Primavera
Passaggio
Fly
Minimal Prelude 48
Oltremare
Nightbook
Lady Labyrinth
Crane Dance
The Tower
una Mattina