Canto Ostinato
Jeroen van Veen in ligconcert
logo ligconcert
  • @Email 0

Canto Ostinato

Het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen speelt een unieke uitvoering van het beroemde, indrukwekkende werk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. De haast meditatieve klanken van Canto Ostinato - voortdurend aanhoudende, zangerige melodie - vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag.

Onderga de welkome onderdompeling in dit warme bad van welluidende klanken, gespeeld op twee vleugels. Sandra en Jeroen van Veen zorgen voor een onvergetelijke ‘rituele’ belevenis die zijn weerga niet kent!

Het liggend ondergaan van dit avondvullende werk bewoog Carice van Houten om er de column
Treinreis op yogamat over te schrijven in Nieuwe Revu: ‘Er wordt wel gezegd dat je het ervaart als een treinreis, waarin je meerdere landschappen doorkruist… En daar lag ik…Na een paar minuten opende ik mijn ogen en keek om me heen. Het was zo’n zoet beeld, al die volwassenen die stil, met een glimlach om de mond en nog net niet met hun duim erin, toch op avontuur waren. Negentig minuten later stapte ik uit de trein. Strontgelukkig.’

Het pianoduo zette het
Canto Ostinato al in vier verschillende versies op cd. Met hun laatste versie halen de twee meesterpianisten het NOS journaal. Simeon ten Holt riep hun cd uit tot beste opname en vertolking van dit werk. In 2012 komt het boek Canto Ostinato uit (uitgeverij Balans) van Wilma de Rek, met daarin een cd en dvd door het pianoduo. In december 2012 ontvangen Jeroen en Sandra van Veen een gouden plaat voor de cd Canto Ostinato uit 2006. Begin januari 2013 staat het tweetal in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam in een herdenkingsconcert. Simeon ten Holt overlijdt in november 2012 op 89-jarige leeftijd. Het echtpaar Van Veen speelt een stuk uit het Canto Ostinato bij Pauw & Witteman.

Sandra van Veen heeft naast haar concertleven en vele cd-opnames een drukbezochte lespraktijk, waarin zij gespecialiseerd lesgeeft aan onder anderen zeer jonge kinderen, hoogbegaafde kinderen en kinderen met autisme.

Jeroen van Veen heeft inmiddels meer dan tweehonderd cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Arvo Part, Michael Nyman, Erik Satie, Yann Tiersen en vele andere componisten.

CANTO OSTINATO
Jeroen & Sandra van Veen, pianoduo
Canto Ostinato 
Incanto #6
componist: Simeon ten Holt , Jeroen van Veen bewerking: Sandra & Jeroen van Veen

Over Canto Ostinato schreef:
Noordhollands Dagblad: ‘Echtpaar Van Veen speelt de zaal plat’.
de Volkskrant: ‘Een bedwelmende reis’.
Dagblad van het Noorden: ‘Uniek concept dat navolging verdient’.
ligconcert-logo-vleugel-liggend-magenta
© 2007-2024, Stichting Ligconcert®

Keppelseweg 24 | 7031 AS | Wehl | www.ligconcert.nl | KVK 80568556

Bestuur Ligconcert I ANBI | downloads | AVG | FAQ

volg ligconcert op social media:
| |